donderdag 1 december 2016

Bijenwas klei

Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei. Verzorg je lippen met plantaardige balsems. Natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig besteld. Bestel nu uit ons uitgebreide assortiment klei.


Meer tijd voor samen spelen!

Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. Bekijk meer ideeën over Klei , Bijenwas. Bijenwas is verkrijgbaar in doosjes met verschillende kleuren, het werkje heeft dus direct kleur. Bij klei is het de bedoeling dat kinderen vanuit de massa gaan boetseren.


Dus niet werken met kleine stukjes die ze aan elkaar plakken, want dat blijft vaak niet zitten. Bij bijenwas maken kinderen van kleine stukjes juist geheel. Bijenwas moet eerst verhit en gesmolten worden voordat je het kunt gebruiken in verzorgingsproducten.

Doe dit au bain-marie zodat de was niet te heet wordt. Deze ecologische boetseerklei is gemaakt van bijenwas en gekleurd met voedindskleurstof. De klei wordt niet hard en je kan hem steeds opnieuw gebruiken.


The Little Experience, brei je eigen popje, naai je eigen knuffelbeertje of verf je eigen raket met deze leuke knutselkoffertjes! Bij Imkerij de Werkbij kun je online pure bijenwas kopen. Kom naar de winkel of bekijk het in onze webshop! Smelt de bijenwas in het heetwaterbad. Breek het vel bijenwas in kleinere stukken.


Zo zal de bijenwas sneller smelten. Doe de stukken in de kom en verwarm ze totdat de bijenwas volledig vloeibaar en doorzichtig is. De bijenwas zorgt ervoor dat de klei nooit uitdroogt en enigszins op plasticine lijkt. Fijn en veilig kleien met natuurlijke en gifvrije klei. Veilige klei en bijenwas natuurlijke materialen.


De meeste kinderen vinden het heerlijk om lekker te kleien. Voor alle kleine beeldhouwers in de dop heeft Green Jump heel fijne en veilige klei , gemaakt van natuurlijke materialen die gifvrij zijn. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van het het werk, bijvoorbeeld bekloppen met een plat of een rond stuk hout, snijden met een mesje, klei verwijderen met een mirette, of boetseren met de handen, nagels en boetseerspatels.

Chemisch gezien is bijenwas een complex geheel van organische verbindingen. Bijenwas bestaat uit waterstof, koolstof, een kleine hoeveelheid stikstof en zuurstof. Deze verbindingen staan tezamen staan bekend als de organische zuren, verzadigde koolwaterstoffen, alcoholen en een klein percentage andere stoffen zoals pigmenten en propolis. Via kleine klieren aan de onderzijde van de bij druipt de Bijenwas uit het bijenlichaampje. Zodra de was de bij heeft verlaten wordt het geleidelijk een harde substantie.


Uiteindelijk creëren de bijen met hun kleine pootjes de typische hexagon-vormige raten. Bio bijenwas , brokken, voor het zelf maken van kaarsen, zeep, cremes, enz. Pure bijenwas ontwikkelt na verloop van tijd een grijs wasemachtig troebel laagje op de buitenzijde. Bij het smelten van de was verdwijnt dit laagje weer. Deze grijze waas kan zich ook op gegoten bijenwaskaarsen ontwikkelen.


Ja idd dat weet ik nog van vroeger, met de klei via de pottenbakgroep, dan schuurde ik niet maar bewerkte de bijna droge klei zodat de korrel een structuur gaf. Nu wilde ik toch graag zo glad mogelijk afwerken, dat is redelijk gelukt, ik ga niet verder schuren , nu gedaan met korrel. KLEI brengt de rijkdom van keramiek bij u thuis met praktische artikelen, fraaie foto’s en verrassende invalshoeken. Als abonnee ontvangt u KLEI een heel jaar lang.


Keramikos heeft meer dan 1soorten klei in het assortiment. Klei voor aardewerk en steengoe porselein, Raku klei , klei - en porseleinpoeder, gietklei, papierklei en meer. De toepassingen zijn eindeloos.


Daarnaast bieden wij ook alle toevoegingen, zoals chamotte, vermiculiet en mica. Bijenwas wordt gebruikt voor het zogenoemde wassen (smeren) van kammen en staven van een windmolen. De INCI-namen van bijenwas zijn: Cera alba (witte, gebleekte bijenwas ) Cera flava (gele bijenwas ) Bijenwas in de kunst en ambacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts