vrijdag 16 december 2016

Welke muur verven

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio!


De Grootste Verfleverancier van Nederland.

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Niet onterecht want spelen met kleur doet je interieur leven en dynamisch aanvoelen. De combinatie van de juiste kleur op een weldoordachte muur kan bovendien ook een belangrijke invloed hebben op de ruimtelijke ervaring van de kamer.


Hoe je een geslaagde accentmuur kan verven of behangen lees je hier. Toch is het beter om eerst goed naar de ruimte te kijken. Zo kun je bepalen wat de ruimte nodig heeft. Komt er veel licht binnen?


Is de ruimte erg smal of juist breed?

Een betonnen muur verven doe je door het gebruik van een aangepaste primer, of grondlaag. Die moet de poriën verzadigen, zodat je de eigenlijke verflaag gemakkelijk kunt aanbrengen. Eens de ondergrond volledig verzadig schilder je een betonnen muur zoals eerder uitgelegd.


Bij de verfmerken kun je de stalen ook online bestellen. Nu weet je in welke tint je moet kiezen. Welke kleur het nu wordt, kan ik je niet heel eenvoudig vertellen.


Door een of meer muren een donkere kleur te geven, kun je ook eenvoudig variëren met uitstraling van een ruimte. Door alle kleuren een gelijke lichte kleur te geven, zijn er geen scheidingslijnen zichtbaar en lijkt de ruimte groter. Door de beide zijmuren een donkere kleur te geven, doet de kamer langer en smaller aan. Voor de muren kun je Flexa Expert Muurverf gebruiken, welke in elke gewenste kleur gemengd kan worden, of Flexa Powerdek met een hoge dekkwaliteit. Roer voor het beginnen even goed de verf door voor een egaal eindresultaat.


Voor het resultaat maakt het niet veel uit welke kwast u neemt, kijk vooral met welke kwast u het beste overweg kunt. Wij hebben ook één artikel volledig besteed aan rollers en kwasten. Als u alle voorbereidingen heeft voltooi is het moment gekomen om de muren te gaan verven. Allereerst mengt u de muurverf goed.


Doop de verfroller in de verf. Rol deze heen en weer over het verfrooster tot de verf gelijkmatig over de roller verdeeld is.

Je mag de verfroller regelmatig in de verf dopen. Te veel uitrollen op de muur zorgt ervoor dat de verf niet egaal op de muur komt. Bovendien gaat de roller dan veel sneller spatten.


Aan de slag Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je naar de winkel om de verf te kopen! Bedenk dat je voor een goed resultaat minstens twee lagen nodig hebt.


Vooral bij nieuwe muren wordt de eerste laag verf grotendeels ‘opgezogen’. Je kunt dit verminderen door eerst een goede primer aan te brengen. Je kunt pas kleur kiezen als je ook hebt bedacht welke materialen, meubelen en styling je wilt combineren. Verf is te koop in alle nuances van de regenboog en daardoor veel makkelijker aan te passen in subtiele kleurcombinaties dan de kleurkeus voor je meubelen. Bestel een professionele vakman voor jouw klus.


Kies uit producten vanaf € 295. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering.


Met weinig inspanning geef je je interieur een heel andere sfeer waardoor het ideaal is voor een snelle make-over. Maar voor je start moet je wel weten welke muur je kiest en in welke kleur of print je de muur gaat verven of behangen. De verf is ook niet vergelen dus dat is ideaal voor de buitenmuur. Ook heeft de Sikkens Alphatex IQ schrobklasse waardoor de muur goed reinigbaar is na het aanbrengen van de verf. Zet deze op een verfstok, zodat je lange banen van boven naar beneden kunt maken.


Zorg ervoor dat de verf de muur overal raakt. Zo komt hij ook in de poriën van de structuur terecht. Dit doe je door continu voldoende verf op de roller aan te brengen. Je verft van boven tot halverwege de muur en verf dan vanaf halverwege de muur tot aan de grond. Daarna ga je verder aan de linker- of rechterzijde met de volgende verfbaan.


Bij kleinere oppervakken, of dicht bij de kozijnen, gebruik je een smalle verfroller. Let op dat je een natte verf -rand houdt en dat je werkt van droog naar nat. Ik heb een gestucte muur geverf maar nu laat de verf los bij de randen. Randen in dit geval, raam- en deurkozijnen en plint op de vloer.


Ik had de muur na het verven afgeplakt om de kozijnen en plinten te verven. Vanuit deze punten kun je hele stukken verf van de muur trekken. Bij het verwijderen van de tape liet de verf los. Roer de verf altijd grondig op voor een homogene kleur. Doe dit met een roerstokje of gebruik een speciaal opzetstuk op je boormachine.


Tenzij het anders vermeld staat op de pot is het niet nodig om de verf te verdunnen. Verdunde verf dekt minder goed en is dus minder duurzaam. Vaak zal een derde laag nodig zijn voor een mooi eindresultaat. Als de muur kaal gestoken is, kunt u de muur goed afwassen met een harde borstel en St Marc Verfreiniger. Dit kunt u tevens gebruiken om de muur schoon te maken vlak voordat u de muur gaat behandelen met de buitenmuurverf.


En nu: de buitenmuur verven ! Als de ondergrond schoon is, kunt u de buitenmuur verven in de kleur die u wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts