maandag 5 december 2016

Tadelakt

Hydraulische kalk wordt verkregen door het branden van kalksteen. Het komt onder andere veel voor in badhuizen. Deze vorm van stucen gebeurt door middel van een half-edelsteen (bijvoorbeeld agaat).


Dit stucwerk wordt niet zomaar gekozen, want het werkt ademend en is stootvast. De verwarring is begrijpelijk want het zijn allebei waterdichte pleistermaterialen die gebruikt worden in vochtige ruimtes. Beton-cire is ruwer van structuur.

Tadelakt en beton cire worden vaak door elkaar gehaald. Het fragiele karakter van het materiaal vereist zorgvuldig onderhoud. Het aanbrengen is zeer arbeidsintensief en vereist specialistische kennis. Bent u van plan uw badkamer, toilet etc.


Ecologische waterwerende kalkstuc in de badkamer ! In de webshop van Eco-bouwmaterialen vindt u alles wat u nodig voor het stucen met tadelakt. De Stone van Tierrafino komt uit Marrakesh en is een waterafstotende kalkpleister. Het is een techniek met een enorme traditie.

Team Marco van Huizen van betoncirepro. Het onderhoud van tadelakt is afhankelijk van het gebruik. Marokkaans stucwerk onderhouden. Tadelact is een waterafstotende kalkstuc van een magische schoonheid. Wij verkopen waterdichte kalkglanspleisters van Tierrafino Stone en van Artisan Stucco.


Tenzij u een zeer ervaren doe-het-zelver bent, is het verstandig om Tierrafino Stone te laten aanbrengen door een vakman. Ter plekke beschouwd als het ‘marmer van de armen’ maar nu overal populair. Werkwijze van tadelakt De kalk wordt gemengd met water en met een truweel aangebracht op muren, vloeren.


De kleuren worden voor verwerking met pigmenten door de vochtige kalk gemengd. La palabra tadelakt proviene del verbo “dalaka”, que en árabe significa frotar, acariciar, masajear, aplanar. El tadelakt , tal cómo hemos comentado, es cada vez más popular en todo el mundo. No es extraño, debido a las muchas propiedades que posee.


De laatste jaren heeft tadelakt een opmars gemaakt in heel Europa. Zo wordt het toegepast in badkamers, keukens, vloeren, zwembaden en op tuinmeubilair. Gebruik== De pleister wordt door een specialist als stucwerk aangebracht op de muur en vervolgens glad gepolijst.


The tradition of applying the locally burned lime plaster from the Marrakesh plateau. When prepare applied and cared for correctly it becomes hydrophobic and is suitable for interior and exterior use.

We geven les in kleine groepen (max. pers.) zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht. Het werd daar met name gebruikt in badhuizen en hammams. Dit vanwege de waterbestendige en ademende eigenschappen van het materiaal. Door de speciale pleister langdurig met een gladde steen te bewerken en vervolgens in te wrijven met olijfzeep, ontstaat een marmerachtige structuur, die waterdicht en stootvast is. Hierdoor is tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.


Het kleureffect van het product hangt af van de plaatsing. Op sommige plaatsen kan dit resulteren in een donkerder effect dan op andere. Het licht golvende en natuurlijk glimmend oppervlak geeft met elke lichtinval een ander zicht.


Bouwecologisch levert de meest innovatieve leem en leemverf in alle kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts