woensdag 6 december 2017

Gibo blokken plaatsen

Bij scheidingswanden gebruikt u 7cm of 10cm dikte. Als u aan de wand zware voorwerken zoals een badmeubel of grote wastafel wilt plaatsen , gebruikt u de 10cm dikke celbetonblokken. Wanneer aan de wand geen zware voorwerpen komen te hangen, is de 7cm uitvoering meer dan voldoende. Gipsblokken muur plaatsen : stappen.


Heb je het juiste materiaal gekozen?

Dan kunnen we doorgaan met het daadwerkelijke plaatsen van de nieuwe muur. Of je nu voor gipsblokken of cellenbeton gekozen hebt: er zijn veel overeenkomsten wat betreft de te doorlopen stappen. Je wilt een nieuwe wand in je huis bouwen. Maar hoe pak je zoiets aan?


Een muur plaatsen van gipsblokken vergt wat handigheid en een goede voorbereiding. Met dit stappenplan van Karwei ontdek je wat je aan materialen nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Waarom voor gipsblokken kiezen?


Een gipsblokken muur plaatsen.

Het zelf plaatsen van een gipsblokken muur doet u met behulp van schoren. Plaats eerst het kozijn en fixeer die met behulp van schoren. Op een zuiver vlakke, stenen vloer wordt de eerste rij blokken ‘koud’ – dat wil zeggen zonder lijm – geplaatst. De zaagvlakken dienen degelijk ontstoft te worden.


Teken vervolgens de maat voor alle rijen gasbetonblokken op de latten af. De blokkenmaat voor de tweede rij en verder is de hoogte van een gasbetonblok plus een voeg van tot mm. Zelf een scheidingswand op zolder plaatsen ? Saint-Gobain Gyproc Nederland 134views. Wanneer de platen aan één kant zijn bevestigd plaatst u de steen- of glaswol isolatie waarna u de muur afwerkt met de gipsplaten aan de andere kant.


Denk eraan dat u voordat u de muur dicht maakt eventuele stroom-, water- of verwarmingsvoorzieningen plaatst. Hierna kunt u de schroefgaten en naden afwerken en de muur verven of behangen naar keuze. Plaats van het merk: de GIBO gipsblokken worden geleverd in pakketten, die zijn voorzien van een kunststoffolie, waarop de aanduidingen op deugdelijke en duidelijke wijze zijn aangebracht. Een draagconstructie is niet noodzakelijk bij een gipsblokken wand. De blokken worden in halfsteensverband geplaatst en met gipsblokkenlijm gelijmd.


Verschil cellenbeton en gipsblokken. Cellenbeton, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, is akoestisch en thermisch isolerend. De blokken zijn gemaakt van een samenstelling van kalk, cement, kwartszan water en een beetje aluminiumpoeder.

Daardoor is het duurzaam, licht en makkelijk en snel te verwerken. Plaats hoekbeschermers voor mooie, strakke en stevige hoeken. Knip de hoekbeschermer op maat. Doe wat dotten gips op de muur aan beide zijden van de hoek en druk de hoekbeschermer vast.


Haal de overtollige gips weg met een troffel of pleisterspaan. Wacht tot de gips hard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts