woensdag 6 december 2017

Grote siergrassen

Grote diversiteit aan siergrassen soorten De siergras familie is één van de grootste plantenfamilies die we kennen op aarde. Er zijn zo’n achtduizend verschillende soorten siergrassen , die over de gehele wereld voorkomen. Mooie, hoge en lage siergrassen , die goed geschikt zijn voor kleine en grote tuinen. Wanneer snoeien en planten.


Als solitair in een border. Ze vormen de eyecatcher in je tuin of border.

Siergrassen zijn perfect te gebruiken in combinatie met vaste planten. Volgens ons het mooiste sierriet. Omdat het grote blad een subtiele witte nerf heeft is dit siergras al vroeg in het jaar mooi.


En dan die donderwolk van prachtig gekleurde pluimen , waarna het wintersilhouet het jaar besluit. Zeer winterhar snoei terug in het vroege voorjaar. Je kan namelijk kiezen voor een polvormige siergras : deze groeien in polletjes en breiden langzaam uit. Maar er zijn ook soorten die ondergrondse uitlopers krijgen en zich zo verspreiden.


Hierdoor vullen ze gemakkelijk en snel een grote oppervlakte, wat mooi kan zijn, maar enkel als dat binnen je tuinplan past natuurlijk. Na ruim jaar mogen wij ons met trots de grootste siergrassen kwekerij van Europa noemen.

Daarnaast zijn wij actief in het leveren van vaste planten en siergrassen in Noord-Amerika en hebben wij zojuist Korea aan onze lijst mogen toevoegen. Dit alles hebben wij in korte tijd bereikt door onze eigen koers te varen en te investeren in de toekomst. Groenblijvende siergrassen planten Zet het siergras in grote groepen, dan komt het siergras beter tot zijn recht.


Ook kunnen ze prima in potten staan. Plant het siergras altijd in een goede luchtige grond zoals tuinplantengrond en het liefst in halfschaduw. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Liriope bloeit echter met lila, paarsblauwe of witte bloemen, iets wat siergrassen niet doen. Wel is dit leliegras ideaal voor schaduwplaatsen en is het bladhoudend en groenblijvend in de winter.


Net als vele siergrassen kunnen ze gebruikt worden in massieven (bodembedekker), ingewerkt worden in borders of als afboording toegepast worden. De verschillende soorten siergrassen voor in de tuin. Deze tijd van het jaar dragen vele vaste planten hun laatste bloemen. Om dit te compenseren kunnen we gelukkig beroep doen op vele soorten siergrassen.


Ze kunnen het tuinseizoen zelfs een heel stuk verlengen. Geef je siergras na het verplanten even lekker veel water. Je kan siergras planten vanaf maart tot aan de late herfst. Kies wel een ‘natte’ vorstvrije periode. Siergras doet het goed op veel verschillende bodemsoorten.


Bemesten is meestal niet nodig.

Als je siergras in de herfst plant, is extra water ook niet nodig. Pennisetum hamln in diverse maten. Vanaf €nu liter pot €per stuk. Het gros van de siergrassen leeft lang, minstens zo lang als een vaste plant, en sommigen zelfs tientallen jaren lang, zoals veel van de ijzersterke prairiegrassen. Die overleefden in de prairies grote branden en kuddes voorbijtrekkende bizons.


Dan zal het in jouw tuin toch wel zeker lukken. Hij staat het mooist in groep. De bloei is zeer decoratief en verschijnt vanaf september met zilverpaarse, borstelige bloemen in grote open pluimen.


Olifantengras: Miscanthus of olifantengras heeft zijn naam niet gestolen. Dit siergras wordt tussen de en m. Vind de beste selectie grote siergrassen fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit grote siergrassen voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Lees hier hoe je de grassenwortels van siergras in pot snoeit. Meer weten over (sier)grassen? Deze tips zijn afkomstig uit het boek De mooiste grassen voor de tuin, van grassenkweker Tinneke Provoost en GB-auteur Laurence Machiels.


VASTE SIERGRASSEN IN UW TUIN. Simpelweg omdat vooral de gekweekte vormen van deze vaste siergrassen erg goed toepasbaar zijn in een Nederlandse tuin en in een grote variëteit beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts