donderdag 23 juni 2016

Hardhouten vlonder behandelen

Kies uit 1producten vanaf € 399. De grootste collectie vlonders vind je hier! Vlonders tegen de laagste prijzen. Groot Assortiment voor diverse toepassingen.


Goede kwaliteit en persoonlijk advies voor een lage prijs.

Nieuw en onbehandeld hardhout dien je stofvrij te maken en vervolgens behandelen met hardhout olie. Daarnaast keer per jaar onderhoud plegen aan de hardhouten vlonder met: Een hardhout reiniger, welke helpt om vuil, olieresten en vergrijzing tegen te gaan. Spoel de vlonder goed af met een gieter, een tuinslang of een emmer water en veeg al het water eraf. Nu is hij weer netjes schoon.


Om te voorkomen dat de vlonder glad wordt, smeer je hem in met een antislipmiddel, bijvoorbeeld Osmo antislip terrasolie. Hier zitten kleine kunststofdeeltjes in, die de planken van je vlonder ruw maken. Hardhout behandelen na het schoonmaken.

Natuurlijk heeft hardhout ook nadelen, zo is het duurder in aanschaf ten opzichte van naaldhoutsoorten zoals douglas en grenen. Ook wordt hardhout , net als alle houtsoorten, op den duur grijs als je het niet behandeld. De meeste mensen vinden dat prachtig mooi, anderen weer niet. Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen ! Natuurlijk zijn er traditionele methoden om een houten vlonder te behandelen.


Deze zijn gebaseerd op olie. Elk houtsoort kan lang mee, mits het goed behandeld wordt. Met lazuurverf beschermt en behandelt u het hout zodat het in optimale staat blijft. Lazuur is het Duitse woord voor beits lazuurverf is dus niks anders als beits.


Wij verkopen uitsluitend professionele beitsen en verven. Of u nu kiest voor hardhouten vlonderplanken in de soort Douglas danwel Lariks, of in een exentrieke en duurzame hardhouten vlonderplanken, met beide kunt u een geweldig vlonder bouwen. Onze hardhouten vlonderplanken komen uit Afrika, Brazilie en Indonesie. Kiest u voor van deze houtsoorten dan gaat u voor duurzaam.


Onderhoud hardhouten vlonder.

Wilt u de natuurlijke warme kleur behouden, dan raden wij u aan om uw hardhouten vlonder te behandelen met bankirai olie. Hierdoor blijven de planken in goede conditie en mooi op kleur. De houten vlonder Een houten vlonder brengt direct warmte in je tuin. Je vlonder goed onderhouden is belangrijk aangezien je hier met een mooi natuurproduct te maken hebt: hout. Je houten vlonder schoonmaken is dan ook een onderhoudsklus die je zeker niet moet overslaan.


Een goed onderhouden vlonder gaat namelijk met gemak een paar jaar extra mee. Wilt u hardhouten vlonder in de originele houtkleur behouden zonder vergrijzing? Dan dient u bij voorkeur 2x per jaar uw vlonderplanken te behandelen met deze olie voor hardhout.


Olie aanbrengen met een (blok) kwast. Op sterk zuigende plaatsen meerdere keren aanbrengen. Het maakt vergrijst en grauw geworden hardhouten vlonders in één eenvoudige behandeling weer blank en schoon. De levensduur van gemiddeld jaar kan worden verlengd door het hout goed te behandelen.


Het is daarom raadzaam om minimaal één keer per jaar de vlonderplanken grondig te reinigen en goed te behandelen met een olie. Hierdoor heb je nog langer plezier van je hardhout IPE vlonder en blijft de kwaliteit zo lang mogelijk behouden. De hardhout soorten Azobe en Bankirai zijn het beste bestand tegen schimmels en insecten. Er zitten veel voordelen aan hardhouten vlonders. Zo gaan ze wel vijftien tot vijfentwintig jaar mee afhankelijk van de duurzaamheid van de houtsoort waar je voor kiest.


Er is niet veel onderhoud nodig, het hardhout hoeft niet behandeld te worden. Het behandelen van hardhout kan beter worden voorafgegaan door een goede reinigingsbeurt met hardhoutreiniger en teakhout met teak-cleaner. Behandeling van zachthout Zachthout als ceder, grenen en vurenhout wordt voor veel toepassingen gebruikt omdat het makkelijk verwerkbaar is en goedkoper is dan hardhout. Voor het behoud van de kleur adviseren wij u deze bankirai vlonders elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie vermindert tevens de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.


Met deze vlonders kunt u dus meerdere kanten op en een mooi bankirai hardhouten vlonder maken. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Regen zorgt voor algen en vuil op uw houten terras, houten tuinmeubelen en vlonder. Niet alleen vuil, maar ook gladheid kan een probleem zijn.


Met ons wondermiddel heeft u geen last meer van een gladde of vieze vlonder. Zeker voor ouderen zeer gevaarlijk. De hoogste tijd om uw vlonder weer schoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts